Nädal koduõppel

Nii palju lapsi kui see nädal, ei ole vähemalt Euroopas küll kunagi koduõppel olnud! Suurepärane võimalus neile vanematele, kes on mõelnud juba varem lapsed jätta koduõppele, kuid pole julenud seda sammu siiski astuda. Suurepärane võimalus ka nendele vanematele, kes pole koduõppe vormile varem mõelnud, aga saavad seda siiski proovida….

Elu pakub meile ikka uusi väljakutseid!

No nii, esimene nädal koduõppest edukalt seljataga!!! Kõik osapooled on kenasti elus! Tegelikult ei ole olukord nii hull….pigem hullem :), see oli nüüd nali!

On olnud küll pingelisemaid momente, kuid tegelikult on äge koos lastega õppida!!! Olen õppinud palju, eriti just selle kohta, kui kannatamatu ma olla võin! Olen aru saanud, kui raske on kahe lapse vahel ennast jagada, et neile vaheldumisi seletada, mida nad tegema peavad. Õnneks vanem poeg saab asjadega ise hakkama ja minu ülesandeks jääb kahe noorema lapse õpetamine.

Alustasin selle postitusega siis, kui esimene nädal koduõppel läbi sai. Täna on 05. juuni ning Samuel ja Gregor lõpetasid teise nädala taas koolis käies.

Mõned minu tähelepanekud ja emotsioonid seoses koduõppega:

1. Esimene nädal oli kõige raskem nii mulle kui lastele kuna uut rutiini polnud, paljud asjad vajasid kõige pealt endale selgeks tegemist/ avastamist ja siis lastele tööülesannete kätte jagamist.

2. Peale minu ja laste õppisid ka õpetajad. Esimesest nädalast tehti kokkuvõte ning teisel nädalal oli kõiges vajalikus juba oluliselt lihtsam orienteeruda. Siinkohal suurimad tänud meie koolile ja õpetajatele!

3. Mulle meeldis koos lastega õppida, palju põnevat sai teada! Ja nagu ikka oli vaieldamatult minu lemmik tunniks matemaatika😀. Ah jaa, tegelikult meeldis mulle ka koos Samueli ja Gregoriga kehalise kasvatuse tunni harjutustest lühifilme teha.

4. Ausalt ma ei kujuta ette, kui sa oled töötav vanem, kes oli kodukontoris ning samal ajal pidi tegelema mitme lapse õpetamise, söögitegemise ja kõige muuga! Respect teile!!!

5. Evely- ära ole kärsitu, lapsed ei tee asju sama kiiresti kui sina! Seda tuletasin endale päevas mitu mitu korda meelde! Korralik enesekontrolli treening! Tuleb tunnistada, et alati ei olnud ma edukas, aga iga kord vähemalt proovisin anda endast parima.

6. Koduõpe andis hea ülevaate, mida ja kuidas lapsed koolis õpivad. Mida ootavad neilt õpetajad.

7. Mina sain kinnitust sellele, et Gregorile meeldib küll väga koolis käia, aga õppida meeldib talle individuaalselt. Samuel samas tahtis hästi palju asju iseseisvalt teha. Andre naudib kodus õppimist, tema alustab täismahus koolis käimist järgmisest nädalast. Andre ütleb, et kodus on hea rahulik keskenduda.

8. On kaks varianti, kas koduõpe või koolis käimine. Kaks nädalat käisid poisid mõned päevad koolis ja mõned päevad olid kodus õppimas. Minu arvates oli see kõige keerulisem kuna lapsed ei suuda nii kiiresti ümber orienteeruda ning kodused päevad kujunesid vähemalt meil üsna suureks ” kummi venitamiseks”.

9. Kui laps ütleb, et nii palju ei pea tegema, siis tasub aeg ajalt teda ikkagi rohkem tagant utsitada, sest see annab võimaluse talle endale olla edukas!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s